(+386) 3 828 02 31        info@venofarmacija.si

rezervacija

MONTAŽA NEGOVALNE POSTELJE NA BOLJ ODDALJENI RELACIJI

SPLOŠNO

Medicinski pripomočki so sredstva potrebna za zdravljenje ali medicinsko rehabilitacijo. Pravico do medicinskih pripomočkov določata Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (Zakon) in Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja (Pravila). Na osnovi teh predpisov ZZZS zagotavlja zavarovanim osebam uresničevanje pravic do medicinskih pripomočkov v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

ZZZS na osnovi sklenjenih pogodb z dobavitelji in na temelju veljavnih pravnih predpisov zagotavlja zavarovanim osebam medicinske pripomočke po standardni ceni in kakovosti brez dodatnih neposrednih doplačil, razen v primerih, ko zavarovana oseba izrecno zahteva nadstandardni pripomoček in ga dobavitelj lahko zagotovi, ali v primerih, ko zavarovana oseba ni prostovoljno zavarovana za tveganja doplačil, kot to določa Zakon.

KOMU JE STORITEV NAMENJENA:

Storitev je namenjen osebam, ki so na podlagi diagnoze opravičene do medicinskega pripomočka / negovalne postelje preko ZZZS zavarovanja. Žal pa so preko ZZZS zavarovanja osebe opravičene le do železne postelje, ki ni električno nastavljiva. In ker je pri osebah, ki so zaradi bolezni ali izrednega dogodka upravičene do negovalne postelje, je pri njihovi rehabilitaciji zelo pomembno, da je le ta električno nastavljiva (vzglavje, noge in celotna postelja po višini), saj bo v pomoč osebi, ki jo uporablja kot tudi osebi, ki jo neguje. V ta namen lahko pri nas z doplačilom pridobite električno negovalno posteljo, ki vam jo dostavimo in brezplačno zmontiramo ob željenem času na željeni lokaciji. 

 

OPIS ELEKTRIČNE NEGOVALNE POSTELJE

Električna negovalna postelja je izjemno kakovostna in trdna, zaradi česar v celoti ustreza zahtevam za dnevno nego, saj je trpežna in trajna, močna in enostavna za montažo. Za informacije o izposoji nam pišite na info@medicinski.si

Z uporabo na električni negovalni postelji  so primerne vzmetnice brez vzmeti ali druge blazine proti preležaninam (do skupne višine cca. 16–18 cm). Možna je električna nastavitev ležišča – vzglavnega dela, nožnega dela in trendelemburg položaja (za sprostitev obtokov v telesu; predvsem pomembno pri negi na domu).

Pod posteljo je prostor za enostaven dostop z dvigalom ali uporabo ob posteljne mizice. Negovalno posteljo odlikuje izjemno trdna konstrukcija okvirja z vodili za ograjo in vzdržljiva kolesa z zavorami.

Tehnične karakteristike:
4-delno latoflex ležišče dimenzije 90 x 200 cm, električna višinska nastavitev ležišča cca. 40–80 cm, vzglavni del in nožni del ležišča tudi nastavljiva preko elektromotorjev. Kovinski deli so prašno lakirani v barvi topaza. Vzglavna in nožna dela ter stranske ograje so lesene v barvi bukve. Daljinec z možnostjo zaklepanja posamičnih nastavitev.

Vhodna napetost (100-240 V)
Poraba energije 90 W
Zaščitni razred II
Uporabniški del Tip B
Tip zaščite SMPS etui IP X6
Zaščitni motorji IP X4
izdelano po DIN EN 60601- 2-52: 2010

Dimenzije:

 • Ležišče mere: širina 90 cm, dolžina 200 cm
 • Zunanje mere: širina 104,5 cm, dolžina 219 cm

Prednosti:

 • Velika variabilnost zaradi ležalnega območja z lesenimi vzmetnicami
 • Teža pacienta do 150 kg in varna delovna obremenitev do 185 kg
 • Zadnji in sprednji del sta električno nastavljiva
 • Zaklepanje vseh 4 koles
 • Integrirane patentirane stranske letve (z torzijsko zaščito) na obeh straneh – se lahko pritrdi tudi ločeno
  po montaži
 • Enostavno upravljanje: majhna teža, enostavna montaža in razstavljanje ene osebe, deli glave in noge so
  še posebej lahki, a kljub temu stabilni
 • Ročni nadzor z velikimi gumbi, vgrajena funkcija zaklepanja
 • 3-letna garancija na električne komponente

KAJ BOSTE PRIDOBILI Z NAŠO STORITVIJO

Nudimo vam našo hitro storitev / montažo postelje, takoj ko jo potrebujete, na relaciji kjer prebivate. Dejstvo je, da kdor potrebuje negovalno posteljo, le to ne načrtuje v naprej. Negovalna postelja se potrebuje nepredvideno in ker smo manjše fleksibilno podjetje, se prilagodimo vašim potrebam in času, ki ustreza vam. Dosegljivi smo tudi med vikendom,, kjer vam bomo z veseljem priskočili na pomoč. 

 

KAJ NAŠA STORITEV ZAJEMA

 • Dosegljivost ob vsakem času
 • Virtualni pogovor – video konferenca – z uvodnimi informacijami
 • Dostava in montaža, na željeni kraj ob določeni uri
 • Dostava tudi na bolj oddaljeno lokacijo, kjer vam zaračunamo 0,6€ na km, če je le ta oddaljena več kot 10km. 

NAPOTKI PRED POSVETOM

 • Registrirajte se za zagotovitev varnega dostopa 
 • Zberite zdravstveno dokumentacijo, ki jo imate na voljo (napotnica, izvid, naročilnica) in jo naložite na portal.
 • Po želji, se seznanite s problematiko na tej spletni strani.
 • Naročite se na obravnavo ob prostem terminu. Prosti termini so navedeni ob strani.
 • Izvedite plačilo.

POMEMBNO OBVESTILO

Z online rezervacijo posveta se strinjate, da vas neposredno kontaktiramo za morebitne dodatne informacije, ki bi jih potrebovali za kakovostno izvedbo posveta oz. spremembo termina. Po potrebi vam bomo posredovali dodatne zahteve za izvedbo posveta.

 

Loading...