(+386) 3 828 02 31        info@venofarmacija.si

rezervacija

POSVET ZA NADSTANDARDNO IZBIRO MEDICINSKI PRIPOMOČKOV

Medicinski pripomočki so sredstva potrebna za zdravljenje ali medicinsko rehabilitacijo. Pravico do medicinskih pripomočkov določata Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (Zakon) in Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja (Pravila). Na osnovi teh predpisov ZZZS zagotavlja zavarovanim osebam uresničevanje pravic do medicinskih pripomočkov v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

ZZZS na osnovi sklenjenih pogodb z dobavitelji in na temelju veljavnih pravnih predpisov zagotavlja zavarovanim osebam medicinske pripomočke po standardni ceni in kakovosti brez dodatnih neposrednih doplačil, razen v primerih, ko zavarovana oseba izrecno zahteva nadstandardni pripomoček in ga dobavitelj lahko zagotovi, ali v primerih, ko zavarovana oseba ni prostovoljno zavarovana za tveganja doplačil, kot to določa Zakon.

KOMU JE POSVET NAMENJEN:

Posvet je namenjen vse osebam, ki bi želeli nekaj več. Osebam, ki z standardnimi pripomočki niso zadovoljni oz. njihovo vsakodnevni način življenja presegajo standardna merila. Med slednje spadajo osebe, ki so bolj aktivne od večine in medicinske pripomočke uporabljajo bolj kot večina oseb (športniki, osebe, ki živijo bolj aktivno življenje), ki se želijo bolj trajne in vzdržljive pripomočke. Prav tako je namenjen osebam, ki jim ni mar kako izgleda njihov medicinski pripomoček (voziček, negovalna postelja…). So ljudje, ki jim ni vseeno kako izgledajo njihovi pripomočki, so obrabljeni, poškodovani in žal so nekateri medicinski pripomočki, ki si jih izposodijo pri zastopnikih ZZZS že zelo obrabljeni, zanemarjeni…no in tukaj obstaja rešitev za vse vas, saj lahko z doplačilom dobite točno tisto, kar si želite, medicinski pripomoček, katerega se ne boste sramovali.

Posvet je namenjen tudi tistim osebam, ki so zaradi izrednega dogodka, veliko prehitro, za vsakodnevna opravila, odvisni od drugih ljudi in medicinskih pripomočkov. V tem primeru se lahko obrnete na nas in pomagali vam bomo svetovati, katere vse pripomočke ste opravičeni pridobiti preko ZZZS zavarovanja in kateri medicinski pripomočki se medsebojno izključujejo oz. se morajo doplačati v kakšni vrednosti.

KAJ BOSTE IZVEDELI

Na posvetu vam bomo podali informacijo do katere vrste pripomočkov ste ob vaši bolezni ali zdravstvenem stanju kot zavarovana oseba opravičeni. Kdo je pristojen, da vam ta medicinski pripomoček predpiše. Kdaj ste opravičeni, da novega pripomočka. Kakšen cenovni standard krije zavarovalnica in v kolikor bi želeli boljši medicinski pripomoček, kaj obstaja in kakšno je doplačilo. 

VSEBINA POSVETA

  • Pregled dokumentacije, če jo imate
  • Virtualni pogovor – video konferenca – z uvodnimi informacijami
  • Pregled upravičenosti do medicinskega pripomočka, glede na vašo diagnozo
  • Pregled pristojnosti, da vam ta pripomoček predpiše
  • Pregled nadstandardnih pripomočkov, po vaših željah

NAPOTKI PRED POSVETOM

  • Registrirajte se za zagotovitev varnega dostopa 
  • Zberite zdravstveno dokumentacijo, ki jo imate na voljo (napotnica, izvid, naročilnica)) in jo naložite na portal.
  • Po želji, se seznanite s problematiko na tej spletni strani.
  • Naročite se na obravnavo ob prostem terminu. Prosti termini so navedeni ob strani.
  • Izvedite plačilo.

POMEMBNO OBVESTILO

Z online rezervacijo posveta se strinjate, da vas neposredno kontaktiramo za morebitne dodatne informacije, ki bi jih potrebovali za kakovostno izvedbo posveta oz. spremembo termina. Po potrebi vam bomo posredovali dodatne zahteve za izvedbo posveta.

Loading...